• Κιν
 • 6945 230292 - Τηλ 22210 77896

Δευτέρα - Παρασκευή ( 9.00 - 13.00 & 17.00 - 21.00  )

Θεραπεία

Κινησιοθεραπεία

Τι είναι η Κινησιοθεραπεία


Η κινησιοθεραπεία είναι μία από τις τεχνικές φυσικοθεραπευτικής αποκατάστασης, η οποία βρίσκει εφαρμογή σε μια σειρά χρόνιων παθήσεων και τραυματισμών. Πρόκειται ουσιαστικά για την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης και επιστημονικά τεκμηριωμένης παρέμβασης, προσαρμοσμένης με τέτοιο τρόπο ώστε να ενισχύσει τη δύναμη, την αντοχή και την κινητικότητα των ατόμων με λειτουργικούς περιορισμούς ή εκείνων που χρήζουν εκτεταμένης φυσικής αποκατάστασης. Η κινησιοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί ως μονοθεραπεία, ή σε συνδυασμό με την εφαρμογή ηλεκτροθεραπευτικών μέσων (διαθερμίες, υπέρηχοι κ.ά). Σε κάθε περίπτωση, για να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, η κινησιοθεραπεία οφείλει να είναι εξατομικευμένη και επιτηρούμενη από ειδικό φυσικοθεραπευτή.

Οφέλη για την υγεία μας από την εφαρμογή της Κινησιοθεραπείας


Η κινησιοθεραπεία είναι μία από της καλύτερες τεχνικές αποκατάστασης αφού βασίζεται σε κινησιολογικές δομές που συνδυάζουν την ανατομική και τη νευροφυσιολογική γνώση του ανθρώπινου σώματος. Μέσω των ασκήσεων, ο ασθενής κατορθώνει να ανταπεξέρχεται στις εκάστοτε δραστηριότητες και καθημερινές του ανάγκες με τον ομαλότερο δυνατό τρόπο. Σταδιακά, και εφόσον υπάρχει κατάλληλη συνεργασία μεταξύ ασθενούς και φυσικοθεραπευτή, ο ασθενής κατορθώνει να πετύχει:

 • αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας της σπονδυλικής στήλης
 • βελτίωση της αντοχής αύξηση της ελαστικότητας
 • αύξηση του εύρους τροχιάς στις αρθρώσεις
 • απώλεια βάρους
 • βελτίωση της νευρομυϊκής συναρμογής


  Η κινησιοθεραπεία, εκτός από μία εξαιρετική τεχνική αποκατάστασης, μπορεί να λειτουργήσει και ως μέσο πρόληψης τραυματισμών. Ο ασθενής μαθαίνει από τον φυσικοθεραπευτή του να κάνει τις σωστές ασκήσεις, με τον σωστό τρόπο, γεγονός που μπορεί να συμβάλει στη μακροπρόθεσμη διατήρησης της ευεξίας και της καλής ποιότητας ζωής.

 • Χρειάζεστε κάποια υπηρεσία μας? Κλείστε Ραντεβού μαζί μας

  Κλείστε μαζί μας ραντεβου για το Κέντρο Φυσικοθεραπειας ή για κατ'οικον επίσκεψη
  και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατον.

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

  Μ. Αλεξάνδρου 42, Χαλκίδα, Εύβοια

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (24X7)

  Κιν : 6945 230 292 Τηλέφωνο : 22210 77896

  EMAIL

  xzazatis@yahoo.com

  ΩΡΑΡΙΟ

  Δευ έως Παρα 9 πμ-1 μμ 5 μμ-9μμ

  Σχετικά με εμάς

  Το κέντρο φυσικοθεραπείας Χαράλαμπος Δ. Ζαζάτης ασχολείται με την πρόληψη και την αποκατάσταση των μυοσκελετικών - νευρολογικών παθήσεων και διαταραχών. Στόχος μας η επίτευξη των προσωπικών σας επιδιώξεων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής, ανεξαρτήτου ηλικίας ή επιπέδου φυσικής κατάστασης.