• Κιν
  • 6945 230292 - Τηλ 22210 77896

Δευτέρα - Παρασκευή ( 9.00 - 13.00 & 17.00 - 21.00  )

Σύμπτωμα

Οσφυαλγίας

Image

Οσφυαλγία

Οσφυαλγία είναι ο ιατρικός όρος για ένα σύμπτωμα που είναι σε όλους μας γνωστό ως λουμπάγκο. Ο πόνος δηλαδή που εκδηλώνεται ξαφνικά ή σταδιακά στη μέση από βλάβη μυών και συνδέσμων.

Το λουμπάγκο δεν «πιάνει» πια μόνο τους μεσόκοπους άνδρες, όπως μπορεί να τους έχουμε κατά νου. Αντιθέτως, πλήττει μεγάλο μέρος του πληθυσμού, περίπου 8 στους 10 ενήλικες, ηλικίας από 30 έως 50 ετών.

Δεν είναι τυχαίο που η οσφυαλγία συνιστά τη δεύτερη αιτία αποχής από την εργασία, μετά το κρυολόγημα. Όπως δεν είναι τυχαία και η «εξάπλωσή» της στον ευρύτερο πληθυσμό σε ποσοστό 60-80%.

Η σπονδυλική μας στήλη δεν έχει φτιαχτεί για να καθόμαστε επί ώρες (καθιστικός τρόπος ζωής), ούτε για να στηρίζει παραπάνω βάρος απ’ όσο μπορεί να αντέξει (παχυσαρκία). Το απότομο σκύψιμο, το σήκωμα βάρους, η κακή στάση του σώματος επιδρούν στην πρόκληση του πόνου.

Πέρα όμως από τις παραπάνω συνηθισμένες αιτίες, η οσφυαλγία μπορεί να προκληθεί κι από τραυματισμούς κατά την άσκηση ή εξαιτίας κάποιου ατυχήματος, όπως μπορεί να είναι το πέσιμο, το χτύπημα κτλ.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό, όπως σε όλες τις περιπτώσεις που βιώνουμε συμπτώματα πόνου, να προσδιοριστεί η αιτία του προβλήματος. Τότε μπορεί να ακολουθηθεί η κατάλληλη θεραπεία για την ανακούφιση ή την εξάλειψη αυτής της δυσάρεστης κατάστασης.

Η φυσικοθεραπεία ως μέθοδος φυσικής παρέμβασης και αποκατάστασης μπορεί να σας απαλλάξει από τον πόνο της μέσης εξ ολοκλήρου ή να βοηθήσει αποτελεσματικά στην ανακούφιση της πάσχουσας περιοχής.

Χρειάζεστε κάποια υπηρεσία μας? Κλείστε Ραντεβού μαζί μας

Κλείστε μαζί μας ραντεβου για το Κέντρο Φυσικοθεραπειας ή για κατ'οικον επίσκεψη
και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατον.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Μ. Αλεξάνδρου 42, Χαλκίδα, Εύβοια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (24X7)

Κιν : 6945 230 292 Τηλέφωνο : 22210 77896

EMAIL

xzazatis@yahoo.com

ΩΡΑΡΙΟ

Δευ έως Παρα 9 πμ-1 μμ 5 μμ-9μμ

Σχετικά με εμάς

Το κέντρο φυσικοθεραπείας Χαράλαμπος Δ. Ζαζάτης ασχολείται με την πρόληψη και την αποκατάσταση των μυοσκελετικών - νευρολογικών παθήσεων και διαταραχών. Στόχος μας η επίτευξη των προσωπικών σας επιδιώξεων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής, ανεξαρτήτου ηλικίας ή επιπέδου φυσικής κατάστασης.