• Κιν
  • 6945 230292 - Τηλ 22210 77896

Δευτέρα - Παρασκευή ( 9.00 - 13.00 & 17.00 - 21.00  )

Αυχενικό

Σύνδρομο

Image

Αυχενικό Σύνδρομο

Το αυχενικό σύνδρομο πλήττει το πρώτο τμήμα της σπονδυλικής μας στήλης, που είναι το πίσω μέρος του λαιμού μας. Εκδηλώνεται ως πόνος στον αυχένα που μπορεί να κάνει μυϊκό σπασμό και να δίνει μούδιασμα/πόνο στο ένα ή και στα δυο μας χέρια.

Το αυχενικό σύνδρομο μπορεί να προκαλέσει ακόμη και νευρολογικά προβλήματα όπως είναι η αισθητηριακή απώλεια (οπτικές ή ακουστικές διαταραχές) και η μυϊκή δυσλειτουργία. Μπορεί επίσης να επιβαρύνει ψυχολογικά τον πάσχοντα, που αναγκάζεται να είναι λιγότερο δραστήριος και κοινωνικός εξαιτίας των δυσάρεστων συμπτωμάτων.

Όταν μιλάμε για αυχενικό σύνδρομο, όμως, δεν αναφερόμαστε σε κάποιο φευγαλέο ή παροδικό πόνο εξαιτίας μιας τυχαίας κακής στάσης του κεφαλιού ή μιας ψύξης. Αναφερόμαστε σε μία πιο μόνιμη κατάσταση που έχει προκληθεί από εκφυλιστικές αλλοιώσεις. Το αυχενικό σύνδρομο μπορεί να είναι ιδιοπαθές ή δευτεροπαθές.

Στην πρώτη περίπτωση οι δίσκοι του αυχένα αρχίζουν να μαζεύουν άλατα (σπονδυλοαρθροπάθεια) ή οστεόφυτα, λόγω ηλικίας. Όμως εκφυλιστικές αλλοιώσεις μπορεί να προκληθούν κι από άλλες αιτίες, όπως είναι η χρόνια καταπόνηση της σπονδυλικής στήλης ή ο τραυματισμός της περιοχής από κακή άσκηση ή από κάποιο ατύχημα.

Το αυχενικό σύνδρομο γενικά αντιμετωπίζεται συνήθως με αντιφλεγμονώδη ή παυσίπονα φάρμακα, με κολάρο για να μην γίνεται μυϊκός σπασμός και με φυσικοθεραπεία. Σπάνια μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση. Θεραπεία με την έννοια της εξ ολοκλήρου απαλλαγής από το πρόβλημα, δεν υπάρχει.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, η φυσικοθεραπεία μπορεί να κάνει τη διαφορά ως προς την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και την ανακούφιση από τον πόνο. Με ειδικές μαλάξεις και τεχνικές κινητοποίησης, αλλά και με τη συνδυαστική χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων όπως είναι τα Tens και οι υπέρηχοι.

Μέσω της φυσικοθεραπείας επιτυγχάνουμε ανώδυνη παρέμβαση στην πάσχουσα περιοχή που μειώνει ή ακόμη και εξαλείφει τον πόνο, αυξάνοντας τη λειτουργική ικανότητα της αυχενικής μοίρας και προλαμβάνοντας βλάβες σε καίριες νευρικές δομές.

Εφαρμόζουμε τις καταλληλότερες τεχνικές φυσικοθεραπείας έχοντας την πείρα και την τεχνογνωσία, παράλληλα με τις υπηρεσίες κατ οίκον φυσικοθεραπείας σας εξασφαλίζουμε κλινική θεραπεία υψηλών προδιαγραφών, στο σπίτι σας.

Χρειάζεστε κάποια υπηρεσία μας? Κλείστε Ραντεβού μαζί μας

Κλείστε μαζί μας ραντεβου για το Κέντρο Φυσικοθεραπειας ή για κατ'οικον επίσκεψη
και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατον.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Μ. Αλεξάνδρου 42, Χαλκίδα, Εύβοια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (24X7)

Κιν : 6945 230 292 Τηλέφωνο : 22210 77896

EMAIL

xzazatis@yahoo.com

ΩΡΑΡΙΟ

Δευ έως Παρα 9 πμ-1 μμ 5 μμ-9μμ

Σχετικά με εμάς

Το κέντρο φυσικοθεραπείας Χαράλαμπος Δ. Ζαζάτης ασχολείται με την πρόληψη και την αποκατάσταση των μυοσκελετικών - νευρολογικών παθήσεων και διαταραχών. Στόχος μας η επίτευξη των προσωπικών σας επιδιώξεων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής, ανεξαρτήτου ηλικίας ή επιπέδου φυσικής κατάστασης.