• Κιν
 • 6945 230292 - Τηλ 22210 77896

Δευτέρα - Παρασκευή ( 9.00 - 13.00 & 17.00 - 21.00  )

Αποκατάσταση

Φυσικοθεραπεία Γόνατος

Image

Φυσικοθεραπεια Γόνατος Μετά από Τραυματισμό

Στην τραυματολογία του γόνατος (κάκωση μαλακών μορίων) αποτελεί συχνά θέμα συζήτησης ο χρόνος έναρξης του φυσιοθεραπευτικού προγράμματος σε σχέση με το χρόνο πραγματοποίησης του τραυματισμού. Στην περίπτωση που ο αθλητικός τραυματισμός αφορά κάποιο από τα ανατομικά στοιχεία του γόνατος (μηνίσκος, χιαστοί σύνδεσμοι, επιγονατίδα) η αντιμετώπιση είναι είτε συντηρητική (φαρμακευτική αγωγή, ακινητοποίηση επίδεση και φυσικοθεραπείες) είτε χειρουργική.

Και στις δύο περιπτώσεις το πρόγραμμα αποκατάστασης με το φυσιοθεραπευτή πρέπει να αρχίζει αμέσως, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα φυσικοθεραπείας που εφαρμόζονται στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία διεθνώς. Στην πρώτη περίπτωση αμέσως μετά τον τραυματισμό και στην δεύτερη περίπτωση αρχίζει πριν το χειρουργείο και συνεχίζεται αμέσως μετά από την έξοδό του απ' αυτό. Αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος προσέγγισης του τραυματισμένου ποδιού και κατά συνέπεια του γόνατος, και πετυχαίνει την όσο το δυνατόν μικρότερη ατροφία στους βασικούς υποστηρικτικούς μύες του γόνατος (τετρακέφαλο, οπίσθιους μηριαίους, γλουτιαίους, γαστροκνήμιο, περονιαίοι),συνεπώς πολύ ταχύτερη αποκατάσταση.

Είναι γνωστό ότι αμέσως μετά το τραυματικό επεισόδιο στο γόνατο οι μύες που σχετίζονται με αυτό αρχίζουν μια ταχύτατη αποδόμηση, πράγμα που έχει ως συνέπεια την αποδυνάμωση του ποδιού. Είναι πλέον επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι ένα γόνατο ήδη τραυματισμένο, με φθίνουσα μυϊκή υποστήριξη, κινδυνεύει από συνεχείς υποτροπές. Επιπλέον ο μυϊκός ιστός αποδομείται ταχύτατα, αλλά επανέρχεται με πολύ αργούς ρυθμούς. Σαφώς για να ενισχύθει το μυϊκό σύστημά που το αφορά και παράλληλα να προστατεύεται ο τραυματισμένος ιστός του γόνατος (μηνίσκος, χιαστοί, κ.τ.λ.) οι ασκήσεις που επιτρέπονται και συνίσταται στην πρώιμη φάση είναι η ενδυνάμωση ισομετρικού τύπου και παθητική ενδυνάμωση με ηλεκτροθεραπεία.

Ο φυσιοθεραπευτής βέβαια θα δουλέψει όλους τους νοσηρούς παράγοντες που συνοδεύουν την αθλητική τραυματολογία . Αυτοί είναι: Oίδημα , πόνος, φλεγμονή, μυϊκή υποατροφία, αγκύλωση ολική ή μερική, ως συνέπεια της ακινητοποίησης , της χειρουργικής επέμβασης ή και των δυο.

Παθήσεις Γόνατος (KNEE JOINT PATHOLOGIES)

 • Αποκατάσταση μετά από ρήξη πρόσθιου- οπίσθιου χιαστού (anterior cruciate ligament) (Post-operative patients)
 • Κακώσεις μηνίσκων-συνδέσμων (injury meniscus-ligament)
 • Αποκατάσταση μετά από αρθροπλαστική γόνατος (Total hip arthroplasty) (Post-operative patients)
 • Κύστη BAKER (ιγνυακή κύστη)
 • Κάταγμα επιγονατίδας (Patellar fracture)
 • Επιγονατιδομηριαίος πόνος (Jumber’s knee)
 • Εξάρθρημα επιγονατίδας (Patellar dislocation)
 • Οστεοαρθρίτιδα γόνατος (Osteoarthritis knee)
 • Χονδροπάθεια γόνατος (Chondromalacia patellar)
 • Οsgood Schlatters disease (OSD)
 • Χρειάζεστε κάποια υπηρεσία μας? Κλείστε Ραντεβού μαζί μας

  Κλείστε μαζί μας ραντεβου για το Κέντρο Φυσικοθεραπειας ή για κατ'οικον επίσκεψη
  και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατον.

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

  Μ. Αλεξάνδρου 42, Χαλκίδα, Εύβοια

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (24X7)

  Κιν : 6945 230 292 Τηλέφωνο : 22210 77896

  EMAIL

  xzazatis@yahoo.com

  ΩΡΑΡΙΟ

  Δευ έως Παρα 9 πμ-1 μμ 5 μμ-9μμ

  Σχετικά με εμάς

  Το κέντρο φυσικοθεραπείας Χαράλαμπος Δ. Ζαζάτης ασχολείται με την πρόληψη και την αποκατάσταση των μυοσκελετικών - νευρολογικών παθήσεων και διαταραχών. Στόχος μας η επίτευξη των προσωπικών σας επιδιώξεων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής, ανεξαρτήτου ηλικίας ή επιπέδου φυσικής κατάστασης.