• Κιν
 • 6945 230292 - Τηλ 22210 77896

Δευτέρα - Παρασκευή ( 9.00 - 13.00 & 17.00 - 21.00  )

Αρθροπλαστικη

Γόνατος

Image

Αρθροπλαστική Γόνατος

Η αρθροπλαστική γόνατος είναι ένα είδος χειρουργικής επέμβασης κατά την οποία αντικαθίσταται η άρθρωση του γόνατος με εμφυτεύματα (μεταλλικά/πλαστικά). Η επέμβαση πραγματοποιείται για να ανακουφιστεί ο πόνος που προκαλείται από καταπόνηση και φθορά του γόνατος και για να αυξηθεί η κινητικότητά του. Κατά την επέμβαση αφαιρούνται το κάτω μέρος του μηριαίου οστού και το άνω μέρος του κνημιαίου οστού και αντικαθίστανται από εμφυτεύματα. Υπάρχουν δύο τύποι αρθροπλαστικής γόνατος:

 • Μερική αρθροπλαστική γόνατος όπου περιλαμβάνει αντικατάσταση ενός μέρους της άρθρωσης όπου υπάρχει φθορά.
 • Ολική αρθροπλαστική γόνατος όπου έχουμε ουσιαστικά αντικατάσταση ολόκληρης της άρθρωσης με εμφυτεύματα

  Μετεγχειρητική Αποκατάσταση

  Η Φυσιοθεραπεία είναι κάτι που ο ασθενής θα πρέπει να αρχίσει πριν ακόμη μπει στο χειρουργείο. Στόχος είναι να μπουν οι βάσεις ώστε η μελλοντική συνεργασία μεταξύ ασθενούς και θεραπευτή να είναι η καλύτερη δυνατή, αφού η φυσιοθεραπεία θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ για να θεωρηθεί επιτυχής η αντικατάσταση του γόνατος.

  Αμέσως μετά την επέμβαση είναι σημαντικό να αρχίσει η φυσιοθεραπευτική αποκατάσταση του ασθενούς, μέχρι τη στιγμή που θα φύγει από το νοσοκομείο- χρόνος που συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 3 και 10 ημερών. Το πρόγραμμα αποκατάστασης φυσικά συνεχίζεται και μετά την έξοδο από το νοσοκομείο.

  Οι ασκήσεις σε αυτό το στάδιο έχουν ως στόχο την πρόληψη της θρομβοφλεβίτιδας και των πνευμονικών επιπλοκών. Μεταξύ άλλων, οι ασκήσεις που καλείται να εκτελέσει ο ασθενής και οι τεχνικές που εφαρμόζει ο θεραπευτής περιλαμβάνουν:

 • Ενεργητικές ασκήσεις της ποδοκνημικής
 • Ισομετρικές Συσπάσεις τετρακεφάλου
 • Κρυοθεραπεία
 • Πιεστική ελαστική επίδεση

  Στόχος του φυσιοθεραπευτικού προγράμματος το οποίο εφαρμόζει ο κ.Ζαζάτης είναι η επανάκτηση της κινητικότητας, η ανακούφιση από τον πόνο και η εκπαίδευση του ασθενούς στην εξασφάλιση της λειτουργικότητας της νέας άρθρωσης. Εάν η συνεργασία ασθενούς-φυσικοθεραπευτή (πάντα υπό τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού) είναι καλή και λειτουργική, η αποκατάσταση μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα χαρίζοντας στον ασθενή μία απολύτως φυσιολογική ζωή.

 • Χρειάζεστε κάποια υπηρεσία μας? Κλείστε Ραντεβού μαζί μας

  Κλείστε μαζί μας ραντεβου για το Κέντρο Φυσικοθεραπειας ή για κατ'οικον επίσκεψη
  και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατον.

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

  Μ. Αλεξάνδρου 42, Χαλκίδα, Εύβοια

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (24X7)

  Κιν : 6945 230 292 Τηλέφωνο : 22210 77896

  EMAIL

  xzazatis@yahoo.com

  ΩΡΑΡΙΟ

  Δευ έως Παρα 9 πμ-1 μμ 5 μμ-9μμ

  Σχετικά με εμάς

  Το κέντρο φυσικοθεραπείας Χαράλαμπος Δ. Ζαζάτης ασχολείται με την πρόληψη και την αποκατάσταση των μυοσκελετικών - νευρολογικών παθήσεων και διαταραχών. Στόχος μας η επίτευξη των προσωπικών σας επιδιώξεων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής, ανεξαρτήτου ηλικίας ή επιπέδου φυσικής κατάστασης.