• Κιν
  • 6945 230292 - Τηλ 22210 77896

Δευτέρα - Παρασκευή ( 9.00 - 13.00 & 17.00 - 21.00  )

Αρθροπλαστική

Ώμου

Image

Αρθροπλαστική Ώμου

Όταν αναφερόμαστε σε αρθροπλαστική ώμου εννοούμε τη χειρουργική αντικατάσταση της άρθρωσης του ώμου με τεχνητή μεταλλική, πλαστική ή κεραμική άρθρωση. Ο λόγος για τον οποίο καταφεύγουμε στην αρθροπλαστική ώμου είναι διότι ο ώμος έχει υποστεί σοβαρή βλάβη λόγω αρθρίτιδας ή τραυματισμού.

Κατά την επέμβαση, αφαιρείται το ένα (ημιαρθροπλαστική) ή και τα δύο άκρα των κατεστραμμένων οστών και στη θέση του τοποθετούνται τεχνητά, τα οποία διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και μπορούν να προσαρμοστούν στη σωστή θέση ώστε να ταιριάζουν ακριβώς με το βραχιόνιο οστό. Η επέμβαση έχει ως στόχο την εξαφάνιση του πόνου και την επαναφορά της φυσιολογικής κίνησης του ώμου.

Αποκατάσταση μετά την Επέμβαση

Κατά την έξοδο από το χειρουργείο ενδεχομένως να χρειαστεί ο ασθενής να φορέσει επίδεσμο ανάρτησης, τον οποίο θα συνεχίσει να φοράει σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού και του φυσικοθεραπευτή του. Η καλή συνεργασία γιατρού και φυσικοθεραπευτή είναι κρίσιμης σημασίας για την ομαλή και ταχεία αποκατάσταση της λειτουργικότητας του νέου ώμου. Ο φυσικοθεραπευτής θα πρέπει να ενημερωθεί για τις τεχνικές που ακολουθήθηκαν στο χειρουργείο, τις μυοπεριτονιακές δομές που δοκιμάστηκαν, την κατάσταση των αρθρικών και περιαρθρικών στοιχείων, καθώς και για τυχόν επιπλοκές που αντιμετωπίστηκαν. Αφού έχει όλα αυτά τα στοιχεία θα μπορέσει να καταρτίσει το ενδεδειγμένο πρόγραμμα ασκήσεων και αποκατάστασης.

Κρίσιμης σημασίας για την αποκατάσταση του ώμου μετά από αρθροπλαστική είναι η άμεση έναρξη των συνεδριών φυσικοθεραπείας προκειμένου να αποφύγουμε τυχόν δημιουργία ινώσεων στην άρθρωση εξαιτίας της ακινητοποίησης.

Το πρόγραμμα των ασκήσεων μπορεί να περιλαμβάνει:

  • συντονισμένες ασκήσεις μη χειρουργημένου ώμου
  • ενεργητική κινητοποίηση μη χειρουργημένου μέλους
  • παθητική ανύψωση του άκρου με τη βοήθεια του μη χειρουργημένου μέλους
  • παθητική έξω στροφή από ύπτια θέση με τον αγκώνα σε 90 μοίρες
  • εκκρεμοειδείς κινήσεις προοδευτικά αυξανόμενης τροχιάς από όρθια θέση

    Στόχος του προγράμματος των φυσικοθεραπευτικών ασκήσεων είναι η σταδιακή ενδυνάμωση των μυών και η λειτουργικότητα της άρθρωσης. 'Εχοντας αντιμετωπίσει πληθώρα παρόμοιων περιστατικών, διαθέτουμε  την πείρα, την τεχνογνωσία, και τον εξοπλισμό, ώστε να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

 

Χρειάζεστε κάποια υπηρεσία μας? Κλείστε Ραντεβού μαζί μας

Κλείστε μαζί μας ραντεβου για το Κέντρο Φυσικοθεραπειας ή για κατ'οικον επίσκεψη
και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατον.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Μ. Αλεξάνδρου 42, Χαλκίδα, Εύβοια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (24X7)

Κιν : 6945 230 292 Τηλέφωνο : 22210 77896

EMAIL

xzazatis@yahoo.com

ΩΡΑΡΙΟ

Δευ έως Παρα 9 πμ-1 μμ 5 μμ-9μμ

Σχετικά με εμάς

Το κέντρο φυσικοθεραπείας Χαράλαμπος Δ. Ζαζάτης ασχολείται με την πρόληψη και την αποκατάσταση των μυοσκελετικών - νευρολογικών παθήσεων και διαταραχών. Στόχος μας η επίτευξη των προσωπικών σας επιδιώξεων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής, ανεξαρτήτου ηλικίας ή επιπέδου φυσικής κατάστασης.